Menu

KAFFEMUGGAR

TAMPO

Vi rekommenderar tampotryck när PMS-färgen är viktig. För logotyper är den här tryckmetoden att föredra då både text och bild kan återges med mycket god upplösning såväl i enfärgs- som flerfärgstryck. Tryckytan är begränsad i jämförelse med transfer och sublimering. Kom ihåg att dubbeltryck krävs när ljusa färger ska tryckas på en mörkare yta. Tål ca 150 tvättar i diskmaskin. Leveranstid ca 10-12 arbetsdagar från godkänt korrektur.

TRANSFER

Transfertryck är lämpligt vid större motiv samt om färgåtergivningen inte behöver vara exakt. Eftersom transfertryck bränns i väldigt höga temperaturer kan man inte garantera att resultatet följer PMS-kartan. Transfer är ett väldigt hållbart tryck och rekommenderas till exempel när muggen ska tåla tvätt i industridiskmaskiner. Vid namntryck och tryck på insidan eller botten av muggen använder vi oss uteslutande av transfertryck. Leveranstid ca 3-4 veckor från godkänt korrektur.

SUBLIMERING

Sublimering har en väldigt god färgåtergivning och kan användas vid större tryck. Vi rekommenderar sublimering när du ska trycka stora bilder med mycket detaljer. Antal färger är obegränsat. Hållbarheten är som för tampotryck, dvs tål ca 150 tvättar i maskindisk men rekommenderas inte för industridisk. Vi rekommenderar inte heller mikrovågsugn då trycket kan blekas vid höga grader. Leveranstid ca 3-4 veckor från godkänt korrektur.

RUNDSCREEN

Rundscreen har likt tampo en begränsad tryckyta, men ger ett mer täckande resultat. Det innebär att du inte behöver dubbeltrycka ljusa färger på mörk yta. Vi rekommenderar inte screen när trycket innehåller små detaljer. Eftersom färgen rullas på måste ytan vara plan. Fungerar med andra ord bäst på våra raka muggar. Leveranstid ca 10-12 arbetsdagar från godkänt korrektur.

TERMOSAR & VATTENFLASKOR

DIGITALTRYCK

Vi har två varianter av digitaltryck, antingen ett begränsat tryck på max 35×150 mm (UV-print) eller ett heltäckande tryck runt hela flaskan/termosen. Vårt 360°-tryck är unikt och ger dig möjlighet att lägga ett motiv runt hela produkten. Digitaltryck kräver storleksanpassade och högupplösta bilder om ej vektoriserade original finns. Leveranstid ca 10-12 arbetsdagar från godkänt korrektur.

RUNDSCREEN

Rundscreen passar på våra raka termosar och vattenflaskor där det räcker med 1-färgstryck. Trycket ger en bra täckning på solida PMS-färger. Vi kan antingen trycka med begränsad bredd på framsidan av termosen/flaskan (screen front) eller hela vägen runt om (screen max). Leveranstid ca 10-12 arbetsdagar från godkänt korrektur.

TAMPO

Tampotryck ger ett bra resultat när motivet innehåller detaljer. Vi tampotrycker med flera färger på våra termosar, men bara med en färg på våra vattenflaskor. Vid flerfärgstryck på vattenflaskorna används digitaltryck. Leveranstid ca 10-12 arbetsdagar från godkänt korrektur.

GRAVYR

Gravyr är en permanent märkning där man får man fram den rostfria ytan under lacken med hjälp av laser. Det ger ett snyggt och exklusivt resultat. Vi graverar termosar och stålflaskor i två olika storlekar, 40×40 mm eller 40×100 mm. Vi erbjuder även extra bred gravyr vid förfrågan. Observera att det dock inte finns tillgängligt på hela sortimentet. Leveranstid ca 10-12 arbetsdagar från godkänt korrektur.

ATT TÄNKA PÅ

Innan du skickar din tryckorder till oss vill vi gärna påminna om följande:

– Har du angett korrekt artikelnummer och/eller produktnamn?

– Vid tampo och screen – har du skickat med alla PMS-färger?

– Har du skickat med logotypen i vektoriserat format (alt. högupplöst bild för digitaltryck)?

– Har du beskrivit logotypens storlek och placering på produkten?

PTS Tryckinfo

Undrar du vilken tryckmetod som lämpar sig för vilket projekt? Vi har sammanställt våra tryckmetoder och deras för- och nackdelar i bladet ovan.

Back to Top